Tamponger

Tamponger som också vårdar och skyddar

Mjölksyrabakterier motverkar irritation och klåda

Ett friskt underliv innehåller mer än 100 miljoner naturliga mjölksyrabakterier som gör miljön där sur. En sur miljö i underlivet skyddar mot många olika infektioner. Tyvärr finns mycket som kan störa pH-balansen: Antibiotikabehandling, hormonförändringar (särskilt i samband med klimakteriet), preventivmedel, stress eller överdrivet tvättande.

Våra probiotiska tamponger tillför mjölksyrabakterier från tre olika patenterade stammar, just under mensen, när risken för bakterietillväxt och svampinfektioner är som störst. När tampongen blir fuktig transporteras bakterierna ut i slidan där de hjälper till att upprätthålla en bra bakteriekultur och rätt pH-nivå. Välj därför rätt storlek på din tampong så att du inte behöver byta för ofta. Tampongen behöver sitta inne i minst två timmar för att avge full dos mjölksyrabakterier.

Förebygg obehag och dålig lukt

Nästan alla kvinnor kommer någon gång i livet att uppleva sveda, klåda eller dålig lukt från underlivet. Svampinfektioner är en vanlig och känd källa till obehag. Bakteriell vaginos drabbar var femte till var tionde kvinna och ger i många fall upphov till klåda, sveda och dålig lukt. Tillståndet beror på att de goda mjölksyrabakterierna trängts undan och andra bakterier ökat i antal. Risken för infektioner ökar under klimakteriet när hormonbalansen i kroppen förändras.

Både svampinfektioner och bakteriell vaginos kan motverkas genom att rätt typ av mjölksyrabakterier tillförs, till exempel med hjälp av probiotiska tamponger under mensen. Som komplement till tamponger kan du använda Ellens probiotiska, utvärtes intimcrème som med fördel kan användas under hela menscykeln och under och efter klimakteriet.

 

Bada och simma med tampong

Om du har återkommande problem med irritation och infektioner i underlivet kan du använda Ellens sporttampong när du badar och simmar för att skydda mot förorenat vatten och klor som kan störa den naturliga bakteriebalansen och torka ut slemhinnan. Tampongen har en barriär undertill, där snöret sitter, som bidrar till att hindra klorerat eller förorenat vatten från att tränga in.

 

 

Här kan du köpa Ellens tamponger

Ellens priobiotiska tamponger och sporttamponger finns hos alla välsorterade apotek och nätapotek. På sidorna som beskriver varje tampong i detalj hittar du en knapp som gör det enkelt att hitta och köpa dem online.

Ellens tamponger är ett säkert och bekvämt mensskydd som också motverkar underlivsbesvär.

Ellen Probiotisk Tampong – Super

(8 st)

Köp Online

Ellen Probiotisk Tampong – Normal

(12 st)

Köp Online

Ellen Probiotisk Tampong – Mini

(14 st)

Köp Online

Ellen Sport Tampong / Aqua Block

(8 st)

Köp Online