• Fraktfritt vid köp över 299 kr!
  • 90 dagar fri retur
  • Säker betalning

Fler bilder

ellen® Probiotisk Tampong, Mini 14 st

Översikt

• Probiotisk tampong som minskar vaginala obehag
• Upprätthåller den naturliga bakteriefloran och pH-balansen i underlivet
• Ger ett säkert och bekvämt mensskydd


 


 99,00 kr
Incl. 25% Tax
Hitta Apotek

Produktinformation

ellen® Probiotisk Tampong - Mini


Säg hejdå till underlivsproblem!

ellen® Probiotisk Tampong minskar obalans samt upprätthåller den naturliga bakteriefloran och stärker pH-balansen i underlivet. Dessutom är Ellens probiotiska tamponger ett säkert och bekvämt mensskydd.

ellen® Probiotisk Tampong kan med fördel användas som ett komplement vid antibiotikabehandling.

ellen® Probiotisk Tampong är en produkt utvecklad för kvinnors hälsa och är ett resultat av många års svensk forskning inom gynekologi, mikrobiologi och biokemi. År 2003 var Ellen först i världen att erbjuda en tampong med probiotika. Varje tampong innehåller Lacto Naturel (LN), en blandning av mjölksyrabakterier från tre patenterade stammar: L. fermentum LN99, L. rhamnosus LN113 samt L. gasseri LN40. Dessa finns naturligt i friska kvinnors underlivsflora.

Alla kvinnor ska ha ”laktobaciller” i underlivet

Visste du att det ska finnas mer än 100 miljoner mjölksyrabakterier (laktobaciller) i ett friskt underliv? Mjölksyrabakterierna finns normalt i kvinnors underliv för att göra miljön där sur och stärka den vaginala floran, vilket skyddar mot underlivsinfektioner. En bra mjölksyrabakterieflora är därför grunden till ett friskt underliv. Med en bra bakterieflora och med ett jämnt pH-värde minskar risken för underlivsbesvär som till exempel klåda, irritation och illaluktande flytningar. Det är dessutom en fördel att tillföra flera olika typer av mjölksyrabakterier eftersom kvinnor kan ha en skiftande underlivsflora.

Besväras du av en illaluktande fisklukt i underlivet?

Att 1 av 4 kvinnor har problem med underlivet ingår inte i vanliga och vardagliga kvinnosamtal. ”Skämmigt” och privat är några anledningar. Men vi skulle behöva prata lite mer och lära oss lite mer, för att slippa problem i onödan. Faktorer som kan påfresta underlivet och rubba den normala bakteriefloran är flera;

• Antibiotikabehandling
• Överdriven intimhygien
• Skiftande hormonnivåer
• Överväxt av svampbakterier
• Stress
• Preventivmedel
• Tajta kläder
• Sex
• Bad-och bubbelpooler

Om du misstänkeren infektion i underlivet eller är det minsta osäker kring dina underlivsproblem och tamponganvändning kontakta gynekolog, läkare, barnmorska eller ungdomsmottagning.

Hur fungerar ellen® Probiotisk Tampong?

De probiotiska mjölksyrabakterierna, Lacto Naturel är applicerade i tampongens mitt. När den varma menstruationsvätskan genomfuktat tampongen transporteras bakterierna ut till ytan och vidare till slidan. Mjölksyrabakterierna producerar mjölksyra och bidrar till att återställa och upprätthålla en naturlig bakterieflora i underlivet. De naturliga mjölksyrabakterierna är självreglerande och går därför inte att överdosera.

Ellens probiotika, Lacto Naturel (LN), innehåller en blandning av mjölksyrabakterier som studerats i flera kliniska studier. Studierna har visat att:

• Användning av ellen® Probiotisk Tampong kan bidra till minskad obalans i underlivsfloran.
• 
Användning av ellen® Probiotisk Tampong kan bidra till att upprätthålla en normal vaginal flora i underlivet.
• 
Användning av ellen® är säker.

Information om TSS (Toxic Shock Syndrome)

TSS är en sällsynt, men allvarlig sjukdom som orsakas av en hudbakterie. Har man fått in bakterien i slidan och låter en tampong med mensvätska sitta inne för länge, kan detta gynna utvecklingen av TSS. Tvätta därför händerna mycket noga innan du sätter in tampongen. Byt alltid tampongen när den är mättad. Symptom på TSS är plötslig hög feber, illamående, matthet, hudrodnad och halsont. Skulle du få ovanstående symptom i samband med menstruation ska du genast ta ut tampongen och kontakta läkare. Sjukdomen kan vara livsfarlig men är enkel att bota om den behandlas i tid.

Hur används ellen® Probiotisk Tampong?

ellen® Probiotisk Tampong ska bara användas under menstruation, precis som en vanlig tampong. Låt den sitta inne i minst två timmar, men aldrig mer än åtta. För att uppnå optimal nytta ska du använda ellen® tampongen minst tre gånger dagligen under tre dagar och i tre mensperioder i följd. Du behöver inte oroa dig för att överdosera mjölksyrabakterierna. Kroppen tar bara till sig så mycket som den behöver.

Insättning av tampong

Tvätta händerna noga både före och efter insättningen. Dra lite i bomullssnöret och kontrollera att det sitter fast ordentligt. Du ska helst röra så lite som möjligt vid själva tampongen innan du stoppar in den. Sätt fingret på undersidan av tampongen, sära på blygdläpparna och för tampongen försiktigt uppåt. Du vet att den sitter rätt när du inte känner den längre. Ta ut tampongen genom att dra i snöret.

Välj rätt tampong

ellen® Probiotisk Tampong finns i storlekarna mini, normal och super. Hur mycket man blöder under menstruation varierar och är olika mellan kvinnor. Det är viktigt att du väljer rätt tampongstorlek i förhållande till din blödning. De olika storlekarna har olika uppsugningsförmåga och bör därför användas utifrån mängden menstruationsblödning.

ellen® Mini: för dig med liten blödning

ellen® Normal: för dig med normal blödning

ellen® Super: för dig med riklig blödning

Låt tampongen sitta inne i minst två timmar. Ta ut tampongen när den är mättad, efter max fyra till åtta timmar. Undvik att ta ut tampongen "torr" eftersom det kan skada slemhinnan.

ellen® Probiotisk Tampong finns att köpa på apotekskedjan Kronans Apotek och på www.ellen.se.