Sponsrade projekt - ellen®
Grafiskt element

Sponsrade projekt

droppe
Grafiskt element

Ellen & Axel Group

Kvinnors trygghet och hälsa har sammanfört Nordens ledande personsäkerhetsföretag Axel Group och intimvårdsbolaget Ellen som tillverkar intimhygienprodukter för kvinnor, i ett unikt samarbete genom Feronia.

I anslutning till årets Feronia-auktioner, som samlar in pengar till förmån för våldsutsatta kvinnor och barn på Sveriges kvinnojourer, hörde Ellen av sig till Axel Group med ett erbjudande. Som en välgörande julklapp till utsatta kvinnor ville de skänka veganska och dermatologiskt testade intimvårdsprodukter till Feronia.

– Både vi och Ellen brinner för att förbättra kvinnors rätt till trygghet och hälsa, och därför kändes det här samarbetet som en klockren kombination.

Vi har ett växande nätverk av kvinnojourer som vi stöttar på olika sätt, och Ellen ville säkerställa att deras gåvor skulle nå fram till dem som verkligen behöver, förklarar Johannes Jacobsson, vd Axel Group.

Feronia

Feronia är ett insamlingsprojekt som startades av Johannes Jacobsson och hans medarbetare våren 2018. Axel Group jobbar med personsäkerhet, och hjälper ett antal kvinnojourer med främst personlarm. Efter att på så vis kommit i kontakt med ett antal kvinnojourer växte känslan av att vilja göra mer.

Ellen är ett företag som erbjuder unika och skonsamma intimvårdsprodukter. I grunden finns ett starkt engagemang för kvinnohälsa och man har bland annat lanserat hjärteprojektet Ellens Intimvårdsskola med syfte att informera, utbilda och inspirera runt intimhälsa.

– Vi vill skapa debatt, slå hål på myter och sudda ut tabun i ett viktigt ämne för kvinnor i alla åldrar, konstaterar Charlotta Nilsson, vd Ellen AB.

– Det Ellen uppskattar med Feronia är deras initiativtagande till samarbeten och insamlingar för att hjälpa kvinnojourer att ge barn och kvinnor i alla åldrar stöd och trygghet. Det här är ett behov som finns varje dag, året om.

Det här är kvinnor och barn som tvingats fly och släppa allt för sin egen säkerhet. Hygienartiklar och underkläder som många tar för givet är inte självklart för alla, därför är också detta ett extra viktigt bidrag till kvinnor i utsatta situationer.

Coronakrisen har slagit hårt mot kvinnor och barn i utsatta situationer, och Sveriges tjej- och kvinnojourer har en lika viktig som utmanande uppgift. Om ni också vill stötta Feronia, hör av er eller gå in på Feronia.se.

Om Axel Group

Axel Group grundades 2020 av Johannes Jacobsson, som än idag driver bolaget i rollen som vd. Axel Group erbjuder personsäkerhetstjänster, med fokus på personlarm och tjänster relaterade till det. Främst vill vi jobba förebyggande med risken för hot och våld samt olyckor – även för personer som till vardags befinner sig i en utsatt position.
Axel Group är ett litet familjärt företag med drygt ett tiotal medarbetare och högklassig service, leveranssäkerhet och snabba kreativa lösningar har varit Axel Groups signum sedan starten. Deras vision är Trygga arbetsgivare ger trygga medarbetare, med drivkraft att bidra till ett tryggare samhälle.

”Vi tycker att alla har rätt till en trygg arbetsplats, och arbetsmiljön ligger till grund för medarbetarnas hälsa. Många gånger sträcker sig dock vårt uppdrag längre än till arbetsplatsen, och där kommer exempelvis vårt arbete med kvinnojourerna in.

Axel Group är idag ledande i Norden inom personsäkerhetstjänster, och som Sveriges enda leverantörsoberoende aktör kan vi erbjuda det överlägset största utbudet av både hårdvara och tjänster. Vi jobbar också med utbildningar, och kan som en del av Prosero Security Group erbjuda en helhetslösning inom säkerhet för de kunder som önskar.”

Om Feronia

Feronia är ett insamlingsprojekt som startades av Johannes Jacobsson och hans medarbetare våren 2018. Axel Group jobbar med personsäkerhet, och hjälper olika kvinnojourer med främst personlarm. Efter att på så vis kommit i kontakt med ett antal kvinnojourer växte känslan av att vilja göra mer.

Feronia-auktioner

Kärnan i Feronia är auktionerna. Varje höst sker en insamling av objekt, som sedan säljs i Feronia-auktioner via Tradera. Objekten som säljs får vi skänkta till Feronia, och varje insamlad krona går oavkortat till de kvinnojourer som valt att ansluta sig. Arbetet med att samla in, sälja och skicka eller leverera objekten utförs av Axel Groups engagerade gäng.

Det finns möjlighet att stötta Feronia även löpande under året. Det handlar helt enkelt om att skänka pengar som går till utsatta kvinnor och barn, alternativt erbjuda produkter som kvinnor och barn på skyddade boenden kan tänkas behöva eller uppskatta.

I jultider kretsar fokus ofta kring julglädje och klappar till de små, men för dem som tvingats fly för sin säkerhet finns behovet året runt. Egna hygienartiklar och underkläder kan kännas som en självklarhet, barn växer snabbt och skolbarn behöver exempelvis gympapåse och extraskor.
För de pengar som samlas in köper vi oftast presentkort på rikstäckande kedjor, då kontant finansiellt stöd riskerar att sänka kvinnojourernas verksamhet med sänkta anslag.