Vad är probiotika?

Vad är probiotika?

Probiotika innebär levande bakteriekulturer och ordet probiotika betyder ”för livet”.

Mjölksyrabakterier i underlivet

I ett friskt underliv dominerar mjölksyrabakterier, även kallade laktobaciller (Lactobacillus species). Normalfloran varierar något från person till person och kan även variera hos samma kvinna under t.ex. menstruationscykeln.

Det låga pH-värdet fungerar som ett skydd eftersom det är få andra bakterier som överlever i den sura miljön. Om inte slidan hade haft detta skydd skulle sjukdomsframkallande bakterier lättare få fäste och kunna påverka livmodern.

Kroppens östrogenhalt är lägst under och omkring menstruationen, vilket gör att den naturliga mjölksyrabakterietillväxten är lägre jämfört med tillväxten mitt i menstruationscykeln. Menstruationsvätskan bidrar också till ett ökat vaginalt pH-värde. Detta gör att tillväxten av oönskade mikroorganismer – vilka trivs vid högre pH-nivåer – gynnas just under och omkring menstruationen. Många kvinnor upplever besvär och obehag i form av dålig lukt i samband med menstruation.

Nya vanor

Nya hygienvanor, träningsformer som spinning och ändrade sexvanor är några faktorer som kan påfresta miljön i underlivet. Överdriven underlivshygien medför att många tvättar bort de naturliga och skyddande mjölksyrabakterierna och pH-värdet kan öka. Följden blir att den känsliga huden i underlivet blir torr och skör, eller att man kan uppleva en brännande känsla i underlivet.

Tänk på att vid en antibiotikabehandling dödas även de nyttiga mjölksyrabakterierna i slidan, vilket kan bidra till att pH-värdet förändras, se då till att komplettera med probiotika.

Ellens probiotiska tampong och intimcreme tillför nyttiga mjölksyrabakterier

Genom att tillföra probiotika (mjölksyrabakerier) till underlivet kan du minska risken för underlivsbesvär som illaluktande flytningar.

ellen® Probiotisk Tampong är utvecklad för att hjälpa till att bibehålla den naturliga underlivsfloran under menstruation och hjälpa kroppen att hålla en balanserad pH-nivå i slidan.

Varje tampong innehåller Lacto Naturel (LN), en blandning av mjölksyrabakterier från tre stammar: L. fermentum LN99, L. rhamnosus LN113 samt L. gasseri LN40. Dessa finns naturligt i friska kvinnors underlivsflora.

ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème med mjölksyrabakterier är naturlig intimvård för dig med torra och sköra slemhinnor. Ellens intimkräm har utvecklats speciellt för att smörja den känsliga huden och slemhinnorna i det yttre intimområdet. ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème är baserad på vegetabiliska fetter och oljor, bland annat mjukgörande kokosolja och är hormonfri. Denna intimkräm innehåller mjölksyrabakterier som hjälper till att behålla en god bakterieflora och bevara pH-balansen i underlivet.

ellen® Probiotisk Tampong – Mini

(14 st)

Köp Online

ellen® Probiotisk Tampong – Normal

(12 st)

Köp Online

ellen® Probiotisk Tampong – Super

(8 st)

Köp Online

ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème

(15 ml)

Köp Online