Grafiskt element

Frågor & Svar

droppe
Grafiskt element

Ja, genom att tillföra probiotika till underlivet kan man hjälpa till att bibehålla det naturliga pH-värdet. Ellens probiotiska tamponger tillför probiotika till underlivet.

I ett friskt underliv dominerar mjölksyrabakterier, även kallade laktobaciller (Lactobacillus species). Mjölksyrabakterierna producerar mjölksyra och balanserar surhetsgraden i slidan och därmed skapar förutsättningarna för en god intimbalans. Genom sin dominerande närvaro verkar mjölksyrabakterierna för en balanserad, normal bakterieflora, vilken är grunden till ett friskt underliv.

Lacto Naturel (LN®) står för Ellens probiotiska bakteriestammar och är den aktiva probiotiska substansen i ellen®-tampongen och i Ellens intimcreme. Ellens probiotiska bakteriestammar hör till de mest förekommande vaginala mjölksyrabakterierna hos en frisk fertil kvinna med balanserad vaginal bakterieflora. Lacto Naturel (LN®) en mix av tre probiotiska mjölksyrabakteriestammar: Lactobacillus gasseri LN40, Lactobacillus fermentum LN99 och Lactobacillus rhamnosus LN113.

pH-värdet i slidan kan variera mellan olika individer och inom vilken del i livet man befinner sig i.

Genom att använda ellen® pH-control, som är ett snabbt, enkelt och smärtfritt sätt för att mäta ditt pH-värde.

För in testremsan i vaginan under 10 sekunder, tag sedan ut den och jämför resultatet med färgskalan på paketet. Använd en eller två gånger per vecka.

De probiotiska mjölksyrabakterierna, Lacto Naturel (LN®) är applicerade i tampongens mitt. När den varma menstruationsvätskan genomfuktat tampongen transporteras bakterierna ut till ytan och vidare till slidan. Mjölksyrabakterierna producerar mjölksyra och bidrar till att upprätthålla en naturlig bakterieflora i underlivet. De naturliga mjölksyrabakterierna är självreglerande och går därför inte att överdosera.

ellen® tampongen är tillverkad av 100 % viskos och är inte klorblekt. Snöret består av 100 % bomull och ytskiktet av 100 % polypropylen. Till viskosfibrerna har LN® mjölksyrabakterier tillförts. ellen® Probiotisk Tampong har ett lent och fint ytskikt som inte luddar.

Vi har valt det bästa förpackningsalternativet som går att tillhandaha på marknaden för våra probiotiska produkter. Vi har cirka 20 års erfarenhet av att jobba med intimhälsa och produkterna bygger på vetenskap och beprövad användning.

Vi har gjort stabilitetsstudier på både pappkartong, aluminiumpåse och vacuumförpackning i plast. Ellens probiotiska tamponger innehåller levande mjölksyrabakterier och en annan typ av förpackning skulle försämra hållbarheten på våra tamponger och därmed öka svinnet.

ellen® Probiotisk Tampong ska bara användas under menstruation, precis som en vanlig tampong. Låt den sitta inne i minst två timmar, men aldrig mer än åtta. För att uppnå optimal nytta ska du använda Ellens probiotiska tampong minst tre gånger dagligen under tre dagar och i tre mensperioder i följd.

Du behöver inte oroa dig för att överdosera mjölksyrabakterierna. Kroppen tar bara till sig så mycket som den behöver.

ellen® Probiotisk Tampong finns i storlekarna mini, normal och super. Hur mycket man blöder under menstruation varierar och är olika mellan kvinnor. Det är viktigt att du väljer rätt tampongstorlek i förhållande till din blödning. De olika storlekarna har olika uppsugningsförmåga och bör därför användas utifrån mängden menstruationsblödning.
– ellen® Mini: för dig med liten blödning
– ellen® Normal: för dig med normal blödning
– ellen® Super: för dig med riklig blödning

ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème innehåller mjölksyrabakterier och är en naturlig och skonsam intimkräm för kvinnor. Intimcremen är utvecklad speciellt för den känsliga huden och slemhinnorna i det yttre intimområdet. Den är baserad på vegetabiliska fetter och oljor och är helt fri från hormoner, parfym och vatten.

Applicera en liten mängd intimcreme, motsvarande en ärtas storlek på det yttre intimområdet, 1-2 gånger dagligen. En tub räcker till cirka 20-30 appliceringar vid normal användning. Tvätta alltid händerna före användning. Lätt sveda kan uppstå i början som går bort vid fortsatt användning.

Ja, Ellens intimcreme är säker att använda under graviditet och amning.

ellen® Sport tampong med Aqua block innehåller en vattentät barriär i botten av tampongen, för att inte förorenat eller klorerat vatten ska tränga in i slidan. Den har en låg absorptionsförmåga för att inte torka ut slidan. Sport tampongen ska tas ut efter aktivitet och bör bytas ut mot en vanlig Ellen tampong.

ellen® Intimate deo är en skonsam intimdeodorant för det känsliga intimområdet och ger en fräsch känsla i underlivet. Den är mild, dermatologiskt testad och är fri från aluminium och  innehåller Salvia officinalisolja men är fri från parfym.

LN Intimate Cleansing Foam är en intimtvätt baserad på skonsamma ingredienser och ger en ren och fräsch känsla i underlivet. Intimtvätten innehåller mjölksyra som hjälper till att bibehålla pH-balansen.

Innehåller Salvia officinalisolja men är fri från parfym

Ja, Ellens intimtvätt ger ett krämigt och skönt skum och kan med fördel användas som rakskum vid intimrakning.

Ordlista

LN® Lacto Naturel: Benämning på en blandning som utgörs av Ellens patenterade mjölksyrabakterier. Lacto Naturel appliceras i Ellens produkter.

 

ellen® pH-kontroll

ellen® pH-kontroll

(5 st)

Köp Online
ellen® Probiotisk Tampong – Mini

ellen® Probiotisk Tampong – Mini

(14 st)

Köp Online
ellen® Probiotisk Tampong – Normal

ellen® Probiotisk Tampong – Normal

(12 st)

Köp Online
ellen® Probiotisk Tampong – Super

ellen® Probiotisk Tampong – Super

(8 st)

Köp Online
ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème

ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème

(15 ml)

Köp Online
ellen® Sport Tampong / Aqua Block

ellen® Sport Tampong / Aqua Block

(8 st)

Köp Online

LN After Shave & Wax Gel

(30ml)

Köp Online
LN Intimate Cleansing Foam

LN Intimate Cleansing Foam

(150 ml)

Köp Online
LN Intimate Deo

LN Intimate Deo

(50 ml)

Köp Online