Grafiskt element

I Ellens badrumsskåp

För din intima hälsa

Grafiskt element

Varför en intimtvårdsrutin

Underlivet är fantastiskt och visste du att flytningar är kroppens egna sätt att rena vaginan?

Men balans i underlivet är inte en självklarhet för alla kvinnor. En del kvinnor upplever aldrig besvär, medan andra har återkommande obalans och obehag.

Det är därför viktigt att bevara mjölksyrabakterierna i underlivet – kroppens naturliga skydd.

Mjölksyrabakterier

Genom att tillföra naturliga mjölksyrabakterier till underlivet kan de goda bakterierna överleva och föröka sig.

Mjölksyrabakterierna gör miljön i underlivet sur och bidrar till ett lågt pH-värde, som skyddar underlivet.

 

Vad är balans i underlivet?

Balans i underlivet är ett luddigt begrepp, men underlivet ska inte göra ont, kännas torrt eller att du upplever en brännande känsla.

Även om man som kvinna aldrig eller sällan upplevt obalans, så bör man ta hand om sitt underliv enligt samma princip som man tar hand om sin hud – med omtanke.

Det ska vara självklart och enkelt att må bra mellan benen.

I Ellens badrumsskåp får du tips till en god intimhälsa tack vare en kombination av naturliga mjölksyrabakterier och vegansk intimvård, som är specifikt anpassade för intimområdet.

Testa surhetsgraden

Mjölksyrabakterier gör miljön i slidan sur och ett hälsosamt underliv har ett lågt pH-värde. Olika faktorer kan påverka pH-värdet och vara en bidragande orsak till underlivsbesvär.

Vid bakteriell vaginos så har de goda mjölksyrabakterierna trängts undan eller blivit färre. I samband med klimakteriet när östrogenhalten blir lägre kan underlivet bli mer mottagligt för bakterier.

Man kan testa sitt vaginala pH-värde med ellen® pH-kontroll, ett hemmatest med svar inom 10 sekunder. Ett tryggt självtest som man med fördel kan använda efter en behandling i underlivet.

Tvätta skonsamt

Om man vill tvätta vulvan, det yttre intimområdet, med mer än vatten så är det viktigt att man använder skonsamma och intimanpassade produkter.

LN Intimate Cleansing Foam är en vegansk intimtvätt med återfuktande mjölksyra som är extra mild och dermatologiskt testad.

En sann trotjänare i badrummet som lämnar huden mjuk och len.

Tillför probiotika med tamponger

Menstruationsvätska kan bidra till ett ökat vaginalt pH-värde och tillväxten av oönskade bakterier – som trivs vid högre pH-nivåer – kan gynnas vid mens.

Många kvinnor upplever därför besvär och obehag i samband med mensen.

Man kan tillföra mjölksyrabakterierna med ellen® Probiotisk Tampong. Används precis som en vanlig tampong och kroppen tar bara åt sig så mycket mjölksyrabakterier som den behöver.

Tillför probiotika med intimkräm

Överdriven underlivshygien; stress; hormonförändringar och svamp i underlivet, är några faktorer som kan påverka intimhälsan och få underlivet att kännas torrt och ge svullna slemhinnorna som kan blöda.

ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème innehåller återfuktande mjölksyrabakterier och mjukgörande kokosolja, som appliceras på vulvan och vid slidmynningen vid behov.

Tar liten plats i badrumsskåpet och räcker upp till 30 appliceringar.