Bada under mens med tampong | ellen®
Grafiskt element

Bada under mens

Grafiskt element

Bada under mens

Man ska inte behöva leva begränsat för att man har mens.

Har man dessutom precis fått sin första mens kan man känna sig osäker och inte hittat sin intimvårdsrutin och det mensskydd man är bekväm med.

Det går att bada när man har mens och det finns bra mensskydd man kan använda medan man badar.

Bada med tampong under mens

Tampong är ett smidigt mensskydd när man ska bada och har mens. Det är ändå ett par saker man behöver ta hänsyn till när man badar med tampong.

 

Behöver man byta tampongen oftare?

Man behöver inte byta tampong efter varje gång man kommer upp ur vattnet om man vet att man ska bada fler gånger vid det specifika tillfället, men det är viktigt att du byter tampong när du badat klart.

Tampongen kan suga upp lite av vattnet och då bli genomfuktad snabbare. Eftersom vattnet kan innehålla bakterier så är det viktigt att du byter tampongen regelbundet och inte låter en blöt tampong sitta inne i 8 timmar.

Du kan därför behöva anpassa till en tampong med mindre uppsugningsförmåga för att inte torka ut slemhinnorna i underlivet.

När ska man byta tampong?

Det är viktigt att byta tampongen när man badat klart eftersom lite av vattnet kan ha ha sugits upp i tampongen, som kan innehålla bakterier.

Underlivet kan vara känsligare under mensen för infektioner, bl.a. för att menstruationsvätskan kan bidra till ett ökat vaginalt pH-värde och tillväxten av oönskade bakterier – som trivs vid högre pH-nivåer – kan gynnas vid mens.

Många kvinnor upplever därför obalans och obehag i samband med mensen. Var därför extra rädd om ditt underliv när du har din mens.

ellen® Sport Tampong / Aqua Block

En del kvinnor har problem med att vatten kommer upp i slidan vid bad och simning.

Förorenat eller klorerat vatten kan störa den naturliga underlivsbalansen och pH-värdet i underlivet, men man ska inte behöva avstå från att bada för att man har sin mens.

ellen® Sport Tampong / Aqua Block är designade för kvinnor som önskar ett säkert mensskydd i samband med simning och andra sportaktiviteter.

Hur funkar det?

En vattentät (hydrofobisk) barriär har tillförts på undersidan av tampongen (vid snöret) för att inte förorenat eller klorerat vatten ska komma upp i slidan.

Storleken är som en tampong normal och absorberar som en tampong av storlek mini (2 droppar), för att inte torka ut slemhinnan vid korttidsanvändning. Efter avslutad simning, byt med fördel till ellen® Probiotisk Tampong.